15 Ιαν 2014

Πως να Καθαρίσετε τις Αρτηρίες σας Φυσικά!


Οι αρτηρίες μας φυσιολογικά είναι λείες εσωτερικά, αλλά με το πέρασμα του χρόνου χάνουν την ελαστικότητα τους και το εσωτερικό τους τοίχωμα μπορεί να γίνει παχύ και ανώμαλο από εναποθέσεις υλικών όπως χοληστερόλη, ασβέστιο, κατεστραμμένα κύτταρα και ινώδη ιστό. Οι εναποθέσεις αυτές αποτελούν τη λεγόμενη αθηρωματική πλάκα, η οποία μπορεί να φράξει τελείως τις αρτηρίες και να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας και αν μάλιστα η διατροφή μας είναι πλούσια σε ζωικά λιπαρά, επεξεργασμένες τροφές και η καθημερινότητα μας χωρίς άσκηση τότε το φράξιμο αυτό των αρτηριών μπορεί να γίνει πολύ νωρίς στη ζωή μας.

Όπως τονίζουν οι επιστήμονες, οι αρτηρίες μας μπορεί να είναι μέχρι και 85% φραγμένες πριν αρχίσουμε να παρατηρούμε τα πρώτα σημαδία πως έχουμε κάποια καρδιαγγειακή πάθηση.

Μπορούμε να κάνουμε όμως κάποιες μικρές αλλαγές στην διατροφή μας, που μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τις αρτηρίες μας καθαρές και υγιείς. Ο κανόνας λέει πως για αρχή πρέπει να διατηρούμε μειωμένη την LDL κακή χοληστερόλη που φράζει τις αρτηρίες. Με μια πιο υγιεινή διατροφή και έξυπνες επιλογές αυτό μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολα :

Επιλέγετε τυριά με χαμηλά λιπαρά και ακόμα καλύτερα τους τύπους των τυριών όπως ανθότυρο και cotagge που από μόνα τους είναι με λίγα λιπαρά.

Προτιμήστε γιαούρτι και γάλα με λίγα λιπαρά.

Μην τηγανίζετε τις τροφές σας. Αντίθετα τρώτε βραστά και ψητά και κάντε συνήθεια να βάζετε το ελαιόλαδο στο πιάτο ωμό αφού σερβίρετε το φαγητό.

Μην καταναλώνετε μαργαρίνες, σπορέλαια και βούτυρο. Είναι αυτά που συμβάλλουν στο χτίσιμο της πλάκας στις αρτηρίες σας. Προτιμήστε υγιεινά λιπαρά όπως ελαιόλαδο, λινέλαιο, λάδι καρύδας.

Μειώστε στο ελάχιστο την κατανάλωση κρέατος (έως και καθόλου), αλλά αν πρέπει να φάτε κρέας προτιμήστε όσο γίνεται πιο άπαχο κρέας γαλοπούλας ή κοτόπουλου ή ακόμα καλύτερα ψάρι.

Σταματήστε τις έτοιμες επεξεργασμένες τροφές. Οτιδήποτε δεν φτιάχνεται στην κουζίνα σας μην το τρώτε. Δηλαδή, όχι στα γλυκίσματα τύπου κρουασάν, κέικ, κτλ, όχι στα αλμυρά σνακ (πατατάκια, κρακεράκια).

Για σνακ καταναλώστε φρούτα και ξηρούς καρπούς (ωμούς & ανάλατους).

Βάλτε στην καθημερινή διατροφή σας πολλές φυτικές ίνες. Ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης, νιφάδες βρώμης, παξιμάδια κριθαριού, για παράδειγμα που βοηθούν στην μείωση της κακής χοληστερόλης.

Καταναλώνετε αρκετές ποσότητες ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Θα τα βρείτε σε ένα καλό διατροφικό συμπλήρωμα ιχθιέλαιων (σιγουρευτείτε πως είναι φιλτραρισμένο από βαρέα μέταλλα).

Συμπεριλάβετε το αβοκάντο στην διατροφή σας. Περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά και πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά που ωφελούν απίστευτα την καρδιά.

Τέλος βγείτε έξω και ασκηθείτε. Τρέξτε, περπατήστε γρήγορα, κολυμπήστε ή εκμεταλευτείτε την κρίση και βρείτε γυμναστήρια σε απίστευτα οικονομικές τιμές.

Μην ξεχνάτε πως τίποτα δεν μας χαρίζεται σε αυτή την ζωή. Όλα θέλουν προσπάθεια, έξυπνες και σωστές επιλογές, αφοσίωση και προγραμματισμό. Το ίδιο και η υγεία μας!





Υγειοφάγος


Δείτε Επίσης : Έρευνα Δείχνει τα Μοναδικά Οφέλη από την Κατανάλωση Αβοκάντο!
Δείτε Επίσης : Συμπληρώματα Διατροφής για Αυξημένη Χοληστερόλη!
Δείτε Επίσης : Λάδι Καρύδας για Υγιή καρδιά!


Photo Credit: OUCHcharley via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου