17 Ιαν 2014

3 Χυμοί για την Αντιμετώπιση της Γρίπης!

Σύμφωνα με το Αμερικάνικο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Αμερικής, μέχρι στιγμής η γνωστή σε όλους γρίπη είναι διαδεδομένη σε τουλάχιστον 25 χώρες μέχρι στιγμής για τη φετινή σεζόν. Ενώ οι επιστήμονες του Κέντρου εκτιμούν ότι περισσότερο από ένα δισεκατομύριο άνθρωποι θα υποφέρουν από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος.

Ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσουμε με φυσικό τρόπο το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι με τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και τους χυμούς τους, ειδικά τώρα που οι ιώσεις και τα κρυολογήματα είναι παντού γύρω μας. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα σημαντικά φυτοχημικά συστατικά όπως τα φλαβονοειδή που βρίσκονται στα φρούτα είναι γνωστό πως προσφέρουν ισχυρή αντι-ιική προστασία.
Αν νιώθετε πως σας περιτρυγιρίζει κάποια ίωση, εδώ θα βρείτε τρεις συνταγές για χυμούς που μπορεί να σας βοηθήσουν την τελευταία στιγμή να μην πέσετε στο κρεβάτι. Δεν υπάρχει δοσολογία, δεν υπάρχουν παρενέργεις ή αντενδείξεις. Απλά τους απολαμβάνετε όσο μπορείτε περισσότερο.
1η συνταγή
3 καρότα
1 μήλο (ολόκληρο)
1 κομμάτι τζίντζερ
1 χούφτα μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 αγκινάρες
Με την βοήθεια του αποχυμωτή απολαύστε αυτό τον χυμό με τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος. Οι απίθανες ιδιότητες του σκόρδου και του τζίντζερ θα τονώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, οι βιταμίνες του μήλου και των καρότων θα δώσουν δύναμη στον οργανισμό και οι αγκινάρες θα υποστηρίξουν την υγειή λειτουργία του εντέρου (κέντρο του ανοσοποιητικού).
2η συνταγή
1 πορτοκάλι
2 φέτες ανανά
1 κούπα φράουλες
Είτε στον αποχυμωτή σαν χυμός, είτε στο multi σαν smoothie ο συνδυασμός αυτών των φρούτων είναι πλούσιος σε τόσα πολλά θρεπτικά συστατικά ζωτικής σημασίας για το ανοσοποιητικό, αλλά και πλούσιος σε φλαβονοειδή και άλλα φυτοχημικά με αντι-ιική και αντιοξειδωτική δράση.
3η συνταγή
4-5 ραπανάκια ή 1 μεγάλο λευκό ραπανάκι
1 κομμάτι τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα μαϊντανό
Τοποθετήστε πρώτα τον μαϊντανό στον αποχυμωτή και πιέστε πάνω του τα υπόλοιπα συστατικά και μετά ξεκινήστε την λειτουργία του. Για πιο γλυκιά γεύση μπορείτε να προσθέσετε και καρότα. Αυτός ο χυμός είναι ότι καλύτερο για κρυολογήματα του αναπνευστικού.

Υγειοφάγος
 
 
 
Πηγή : The Complete Book of Juicing (Clarkson Potter)
Photo Credit: Breville USA via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου