8 Δεκ 2013

Ο πιο Γρήγορος Τρόπος Για Ένα Αλκαλικό ΡΗ!

Υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του ΡΗ του σώματος και πολλών ασθενειών. Οι επιστήμονες λένε πως είναι δύσκολη η δημιουργία ασθενειών όταν το ΡΗ του σώματος είναι αλκαλικό. Όσοι το γνωρίζουν προσπαθούν συνειδητά να διατηρούν ένα υψηλότερο από το φυσιολογικό ΡΗ του σώματος, δηλαδή πιο αλκαλικό. Τρώγοντας βέβαια μια υγιεινή διατροφή το ΡΗ είναι αλκαλικό, αλλά είναι πολύ εύκολο να γίνει όξινο με την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Για παράδειγμα η κατανάλωση ενός αναψυκτικού έχει δραματικές επιπτώσεις στο ΡΗ του σώματος.
Και η αλήθεια είναι πως πολύ πιο εύκολα γίνεται όξινο παρά αλκαλικό.

Όταν καταναλώνουμε τροφές για να αποκτήσουμε την ενέργεια που χρειαζόμαστε, η τροφή δέχεται επεξεργασία μέσω της πεπτικής και μεταβολικής διαδικασίας και στην συνέχεια δημιουργείται είτε όξινο είτε αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα μας. Σημασία δεν έχει τόσο αν η τροφή που τρώμε είναι όξινη ή όχι, αλλά η οργανική ύλη από την οποία αποτελείται (ασβέστιο, κάλιο, νάτριο, θείο, γιατί αυτό στην ουσία είναι η κάθε τροφή που καταναλώνουμε) , η οποία καθορίζει την αλκαλικότητα ή την οξύτητα που θα επιφέρει στον οργανισμό μας.
 
Με αυτό το γεγονός, όλες οι τροφές περιέχουν στοιχεία που προκαλούν και όξινο και αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα μας και ανάλογα με αυτές επιτυγχάνουμε το διάσημο "ουδέτερο ΡΗ" .
Υπάρχουν όμως τρόποι για να επιταχυνθεί η διαδικασία αλκαλοποίησης του οργανισμού.
Τα όξινα φρούτα έχουν μια αλκαλική επίδραση στο σώμα. Αυτή η αρχική όξινη γεύση φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα, δηλαδή ένα πιο αλκαλικό ΡΗ, γιατί αυτό που έχει σημασία δεν είναι η γεύση αλλά τα ανόργανα υλικά που περιέχονται στα όξινα φρούτα τα οποία όταν μεταβολίζονται αλκαλοποιούν το σώμα. Αντίθετα το κρέας είναι αλκαλικό πριν από την πέψη , αλλά αφήνει πολύ όξινα κατάλοιπα στο σώμα, όπως σχεδόν όλα τα ζωικά προϊόντα.
 
Υπάρχουν δυο φρούτα που είναι τα καλύτερα σε αυτή την διαδικασία της αλκαλοποίησης : το λεμόνι και ο ανανάς. Αν γίνεται συχνή καθημερινή κατανάλωση τους τότε η διαφορά θα γίνει άμεσα αισθητή. Τα λεμόνια είναι η τροφή με την μεγαλύτερη ικανότητα δημιουργίας αλκαλικού περιβάλλοντος στο σώμα μας. Πρόκειται επίσης για ένα φυσικό απολυμαντικό, που μπορεί να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια, αλλά επίσης ενεργοποιεί τις λειτουργίες του ήπατος προωθώντας την αποτοξίνωση. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και ο ανανάς, δηλαδή πρόκειται για μια τροφή που αλκαλοποιεί το ΡΗ στον οργανισμό. Σε συνδυασμό ένας φρέσκος σπιτικός χυμός από λεμόνι και ανανά το πρωί με άδειο στομάχι, δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα για ένα ελάχιστα (και ιδανικά) πιο αλκαλικό περιβάλλον στο σώμα μας.

Υγειογάγος

 
 
Πηγή : Balance PH Diet.



Photo Credit: jpalinsad360 via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου