18 Δεκ 2013

Για Τέλειο Δέρμα, Καθαρίστε το Πρόσωπο σας με ....Λάδι!

Ο καθαρισμός του δέρματος με λάδι μπορεί να ακούγεται λίγο παράξενο ιδίως για όσους έχουν λιπαρό δέρμα και ίσως και ακμή. Η βασική ιδέα για τον καθαρισμό του δέρματος με φυσικά έλαια είναι η χρήση τους σε ένα σωστό συνδυασμό ώστε να δημιουργηθεί μια ισορροπία στα φυσικά έλαια του δέρματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πιο καλά ενυδατωμένο και με ευεργετικές ουσίες που το σαπούνι όχι μόνο δεν προσφέρει αλλά αντίθετα αφαιρεί.

Σύμφωνα με την σελίδα "The Oil Cleansing Method" το πετυχημένο αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου στηρίζεται στο γεγονός πως όταν κάνετε ένα απαλό μασάζ στο δέρμα με το κατάλληλο έλαιο, διαλύονται οι λιπαρές ουσίες που έχουν σκληρύνει και φράξει τους πόρους του δέρματος. Πρόκειται για μια απόλυτα ευεργετική και αποτελεσματική μέθοδος και για την ακμή. Ο καλύτερος τρόπος να διαλύσεις ένα λιπαρό σμήγμα όπως αυτό της ακμής, είναι με ένα σωστό συνδυασμό ελαίων, που και θα διώξουν την βρωμιά και τα βακτήρια, αλλά και θα θρέψουν με φυσικό τρόπο το δέρμα.
Όταν η μέθοδος καθαρισμού του δέρματος με έλαια, γίνεται σωστά με σχολαστικότητα και επιμονή τότε μπορεί να βοηθήσει το λιπαρό δέρμα, το πολύ ξηρό, το ευαίσθητο, το δέρμα με σπυράκια και στίγματα, μέχρι και ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις ακμής.
Όταν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε έλαια για τον καθαρισμό του δέρματος, για την πρώτη εβδομάδα ίσως υπάρξει μια περίοδος αντίδρασης και αποτοξίνωσης, αφού οι τοξίνες του δέρματος βγαίνουν στην επιφάνεια του, αλλά στην συνέχεια θα διαπιστώσετε πως μετά από 3-4 εβδομάδες υποχωρούν η υπερβολική ξηρότητα ή λιπαρότητα ή τα σπυράκια.
Αν σκεφτεί κανείς τα προϊόντα που είναι φορτωμένα με χημικές ουσίες και υπόσχονται έλεγχο της ακμής και της λιπαρότητας (και την τιμή τους) και από την άλλη τον καθαρισμό του προσώπου με έλαια, χωρίς χημικά και χωρίς τρελή οικονομική επιβάρυνση, τότε ίσως αξίζει τον κόπο για μια δοκιμή.
Τι θα χρειαστείτε? Μερικά φυσικά έλαια, όπως ελαιόλαδο, καστορέλαιο, λάδι καρύδας ή ακόμη και καρθαμέλαιο ή ηλιέλαιο και μια καθαρή μικρή πετσέτα. Μπορείτε να κάνετε ένα συνδυασμό ελαίων ανάλογα και με τον τύπο δέρματος, όπως :
Λιπαρό δέρμα : 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μαζί με 1 κουταλιά καστορέλαιο.
Μεικτό δέρμα : 1 κουταλιά καστορέλαιο ή λάδι φουντουκιού, με 3 κουταλιές ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας.
Ξηρό δέρμα : Και μόνο του το ελαιόλαδο είναι πολύ θρεπτικό για το ξηρό δέρμα, αλλά και το λάδι καρύδας.
Κάντε και μόνοι σας διάφορους συνδυασμούς λαδιών και σίγουρα θα βρείτε ποια αναλογία σας ταιριάζει καλύτερα. Ένας ωραίος συνδυασμός είναι και 1 κουταλιά λάδι καρύδας με 1 κουταλιά ελαιόλαδο ανακατεμένα μαζί, για όλους τους τύπους δέρματος.
 
 
Για να καθαρίσετε λοιπόν το δέρμα του προσώπου χρησιμοποιώντας τα έλαια, βάλτε μια ποσότητα σε στεγνό δέρμα και κάντε με αυτά ένα καλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο, για 1-2 λεπτά και μέχρι να νιώσετε πως οι ευεργετικές ουσίες των λαδιών έχουν εισχωρήσει σε βάθος. Μπορείτε να τα αφήσετε και περισσότερο αν έχετε άνεση χρόνου, σαν μια θρεπτική και ενυδατική μάσκα. Η μέθοδος αυτή είναι αποτελεσματική και για την αφαίρεση του μακιγιάζ.
Για να αφαιρέσετε τα λάδια από το πρόσωπο βάλτε μια καθαρή πετσέτα σε πολύ ζεστό νερό μέχρι να βραχεί καλά, στύψτε την γρήγορα και ενώ είναι ακόμα ζεστή απλώστε την πάνω στο πρόσωπο. Αυτό θα δημιουργήσει ατμούς που θα τραβήξουν τα λάδια και τις ακαθαρσίες από το δέρμα. Αφήστε την πετσέτα στο πρόσωπο μέχρι να κρυώσει και αν χρειάζεται επαναλάβετε άλλη μια φορά από την άλλη πλευρά της πετσέτας, αφού προηγουμένως την έχετε βάλει πάλι σε καυτό νερό. Χρησιμοποιήστε τις γωνίες της πετσέτας για καθαρίσετε τις γωνίες του προσώπου και τελειώσατε.
Συνήθως μετά τον καθαρισμό με έλαια δεν χρειάζεται να βάλετε καθόλου ενυδατική κρέμα αφού ένα λεπτό στρώμα ελαίου συνεχίζει να καλύπτει και να θρέφει το δέρμα.
 
 
Μέχρι το δέρμα να προσαρμοστεί σε αυτή την νέα συνήθεια (περίπου μια εβδομάδα) ίσως δείτε ένα μικρό ερεθισμό ή το δέρμα λίγο πιο λιπαρό. Είναι μια φυσιολογική αντίδραση καθώς οι ακαθαρσίες του δέρματος ανεβαίνουν στην επιφάνεια του και καθώς ρυθμίζονται οι φυσικές εκκρίσεις του δέρματος. Προσπαθήστε να αποφύγετε την χρήση σαπουνιού ή άλλων σκληρών καθαριστικών προσώπου γιατί αυτό θα κάνει το χρόνο προσαρμογής μεγαλύτερο. Και επειδή η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούμε παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα τους, επιλέγετε έλαια ψυχρής έκθλιψης και βιολογικής καλλιέργειας.


Υγειοφάγος
Πηγή : The Oil Cleansing Method
Photo credit: danicuki / Foter.com / CC BY-ND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου