17 Δεκ 2013

Ομοιοπαθητικές Θεραπείες για την Γρίπη & το Κρυολόγημα!

Η γρίπη και το κρυολόγημα έχουν συνήθως άσχημα συμπτώματα, όπως πυρετό, πονόλαιμο, πόνους στο σώμα και ρίγη. Για να αποτρέψετε τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις όταν νιώθετε πως σας περιτριγυρίζει κάποια ίωση ή κρυολόγημα, ή για να μετριάσετε λίγο την ένταση αυτών των συμπτωμάτων, δώστε μια ευκαιρία στην ομοιοπαθητική και στις φυσικές ουσίες που περιέχουν τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα.
Οι ειδικοί συμφωνούν πως αν προλάβεις ένα κρυολόγημα στην αρχή του, τότε μειώνεις τον χρόνο ανάρρωσης και τα συμπτώματα είναι και λιγότερα και λιγότερο σοβαρά.
  • Το ομοιοπαθητικό σκεύασμα "Oscillococcinum" έχει αποδειχθεί πως όταν λαμβάνεται με την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων, μειώνει και την σοβαρότητα τους και την διάρκεια. Δεδομένου ότι στην αρχή είναι δύσκολο να ξέρει κανείς αν πρόκειται για κρυολόγημα ή για γρίπη, μια έξυπνη επιλογή είναι το Oscillococcinum που πρέπει να ληφθεί μέσα στις πρώτες 48 ώρες.
  • Το επίσης ομοιοπαθητικό "Ferrum Phosphoricum" είναι μια καλή επιλογή, χρήσιμο για τα συμπτώματα που εμφανίζονται σταδιακά, όπως ένας ήπιος βήχας ή ρινική συμφόρηση.
  • Στην συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα από διάφορα ομοιοπαθητικά φάρμακα για να ανακουφίσετε συγκεκριμένα συμπτώματα όπως για παράδειγμα το "Aconite", που είναι κατάλληλο για το φτέρνισμα, τον πυρετό και τα ρίγη.
  • Αν η εξέλιξη της γρίπης είναι ραγδαία και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν και διάρροια ή άλλες γαστρεντερικές κυρίως διαταραχές τότε το "Baptisia" είναι το πιο κατάλληλο.
  • Αργότερα, όταν τα πρώτα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει αλλά επιμένουν οι μυικοί πόνοι ή ο πονοκέφαλος που συνοδεύουν ένα κρυολόγημα τότε το "Bryonia" είναι το κατάλληλο ομοιοπαθητικό σκεύασμα.
  • Χρήσιμο για τον βήχα που παραμένει είναι το "Sticta", ενώ για την εξάντληση και την αδυναμία που ακολουθεί μετά από μια γρίπη ή ένα κρυολόγημα, βοήθεια μπορεί να προσφέρει το "Gelsemium".
Υπάρχουν πολλά ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν σε τέτοιες περιπτώσεις μεγάλους και παιδιά ανάλογα με τα συμπτώματα και ένας εκπαιδευμένος ομοιοπαθητικός ιατρός μπορεί να σας καθοδηγήσει πιο συγκεκριμένα και στοχευμένα.
Το καλύτερο φάρμακο βέβαια είναι η πρόληψη με σωστή διατροφή, άσκηση και αρκετό ύπνο ώστε ο οργανισμός να μπορεί να λειτουργεί με ένα ανοσοποιητικό σύστημα όσο γίνεται πιο δυνατό. Τέλος προσπαθήστε να βρίσκετε πάντα έστω και λίγα λεπτά για χαλάρωση καθημερινά. "Πραγματική χαλάρωση", αφού το στρες είναι ο κυριότερος εχθρός του ανοσοποιητικού συστήματος.

Υγειοφάγος
Πηγή : "The Complete Homeopathic Resource for Common Illnesses", Dennis Chernin
Photo Credit: William Brawley via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου