26 Νοε 2013

Τι Μπορεί να Κάνει Ένα Αυγό για τα Μαλλιά σας?


Οι περισσότεροι έχουμε προβλήματα με τα μαλλιά μας. Οι λόγοι για την όχι και τόσο καλή υγεία των μαλλιών μας πολλοί. Ρύπανση, στρες, κακές διατροφικές συνήθειες, έλλειψη βιταμινών και ορμονικά προβλήματα βλάπτουν την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να μην είναι τόσο υγιή όσο θα μπορούσαν. Υπάρχει ένα προϊόν στην κουζίνα μας που μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση : το αυγό. Πως?

Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε βιταμίνες όπως Α, D, Ε, B12, Β6, ψευδάργυρο, σίδηρο, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη, σελήνιο, ασβέστιο, χολίνη. Βιταμίνες που δίνουν στα μαλλιά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να είναι λαμπερά και δυνατά και να μην πέφτουν. Κάντε τον κόπο και διαβάστε ένα καλό συμπλήρωμα διατροφής που ειδικεύεται στην υγεία των μαλλιών και στην τριχόπτωση. Θα δείτε πως περιέχει τα ίδια συστατικά που βρίσκονται στο αυγό, αλλά το αυγό τα έχει όλα με φυσικό τρόπο.

Η εφαρμογή μάσκας μαλλιών με βάση το αυγό έχει απίστευτα αποτελέσματα. Εκτός από την θρέψη που προσφέρει απευθείας στο δέρμα και τα μαλλιά, λειτουργεί και ως μαλακτική και ενυδατική μάσκα. Αν έχετε τριχόπτωση, μαλλιά φθαρμένα, χωρίς όγκο και λάμψη τότε δοκιμάστε την μάσκα που ακολουθεί :

  • Σπάστε ένα αυγό και βάλτε τον κρόκο του σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο ή λάδι αβοκάντο ή αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε καλά.
  • Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και 1-2 σταγόνες από αιθέρια έλαια που ενισχύουν την τριχοφυΐα όπως δεντρολίβανο, θυμάρι, κέδρο ή λεβάντα.
  • Απλώστε το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά και αφήστε το για τουλάχιστον μισή ώρα. Αν και όσο περισσότερο την αφήνετε τόσο καλύτερα.
  • Πλύνετε με το σαμπουάν σας όπως πάντα αλλά για να αποφύγετε την δυσάρεστη μυρωδιά του αυγού χρησιμοποιήστε κρύο νερό.

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξηρά και ατίθασα τότε μπορείτε να προσθέσετε σε αυτή την μάσκα και ένα αβοκάντο που θα έχετε λιώσει προηγουμένως. Το αβοκάντο θα βοηθήσει για ακόμη μεγαλύτερη ενυδάτωση και απαλότητα.

Τα αυγά δεν είναι εξαιρετικά θρεπτικά μόνο όταν τα τρώμε, αλλά και όταν αποτελούν το κύριο συστατικό σε μάσκες τροφής για τα μαλλιά. Προσπαθήστε να βάζετε αυτή τη μάσκα στα μαλλιά σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, προκειμένου να ωφεληθείτε στο μέγιστο βαθμό από τις ευεργετικές και θρεπτικές ιδιότητες της.





Υγειοφάγος


Δείτε Επίσης : 12 Φυσικοί Τρόποι για την Μείωση της Τριχόπτωσης


Photo Credit: Two Roses via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου