4 Νοε 2013

Αναβαθμίστε την Σαλάτα σας με 6 Απλά Υλικά!

Είναι γνωστό πια σε όλους πως οι σαλάτες πρέπει να είναι καθημερινά στο τραπέζι μας και όχι μόνο σε ένα γεύμα. Τι γίνεται όμως όταν το μαρούλι και η αγγουροντομάτα αρχίζουν να είναι βαρετές επιλογές? Πάρτε μερικές ιδέες από μερικά συστατικά που αν τα προσθέσετε στην σαλάτα σας, θα δώσουν περισσότερο χρώμα, γεύση, διατροφική αξία και θα την κάνουν να μην είναι πια τόσο μονότονη!
Καρύδια
Ταιριάζουν σε οποιαδήποτε σαλάτα και δίνουν μια τραγανή αίσθηση μαζί την υπέροχη γεύση τους. Πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6, Ε, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο, χαλκό, αλλά και ωμέγα 3 & 6 λιπαρά οξέα, με πλούσια αντιοξειδωτική δράση.
Καστανό ρύζι
Αν αποφασίσετε να φάτε μόνο μια σαλάτα κάντε την τουλάχιστον άξια να σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Μια χούφτα βρασμένο καστανό ρύζι θα δώσει στην σαλάτα σας πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες Β και σελήνιο.
Κινόα
Καθημερινά ο οργανισμός μας χρειάζεται δημητριακά ολικής άλεσης για τις απαραίτητες πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, και άλλες σημαντικές ουσίες. Το κινόα είναι η τέλεια πρόταση. Είναι νόστιμο και εύκολο στην χρήση του, αφού το βράζετε όπως το ρύζι και το βάζετε σε κάθε σαλάτα σας.
Όσπρια
Μια χούφτα φασόλια ή ρεβίθια ή φακές είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος να μετατρέψετε την σαλάτα σας σε ένα πλήρες νόστιμο γεύμα. Πλούσια πηγή αμινοξέων, βιταμινών σιδήρου, φολικού οξέος και ιχνοστοιχείων με πολύ λίγα λιπαρά είναι τέλεια ακόμα και αν κάνετε δίαιτα.
Πλιγούρι
Μια σημαντική τροφή με σημαντική διατροφική αξία. Βάλτε μια χούφτα πλιγούρι στην σαλάτα σας και προσθέστε βιταμίνες Β, όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και νιασίνη, αλλά και κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, βιταμίνη Ε, σελήνιο.
Ρόδι
Το ρόδι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες που θα μετατρέψουν την σαλάτα σας σε super τροφή. Περιέχει βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο και κάλιο. Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως η κατανάλωση του έχει αντικαρκινική δράση αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για το καρδιαγγειακό σύστημα, το νευρικό σύστημα (προστατευτικά ενάντια στην νόσο Αλτσχάιμερ), για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και της αρθρίτιδας.

Υγειοφάγος
 
 
 
Photo Credit: goodiesfirst via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου