1 Οκτ 2013

Φυσική Φόρμουλα Αντιμετώπισης Κρυολογήματος!



Μια φυσική φόρμουλα που επιταχύνει την ανάρρωση από ιώσεις και κρυολογήματα και πραγματικά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό το ισχυρό αντιικό και αντιμικροβιακό ποτό είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και είναι ιδιαίτερα οφέλιμο σε περιπτώσεις γρίπης, σε κρυολογήματα που περιλαμβάνουν και το αναπνευστικό και όλα τα υλικά θα τα βρείτε στην κουζίνα σας :
Πορτοκάλια
Περιέχουν βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό και βήτα-καροτίνη, ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ και κάλιο.
Λεμόνια
Επιπλέον βιταμίνη C για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και κάλιο που είναι ευεργετικό για την καρδιά.Τα λεμόνια έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Παρά την όξινη γεύση τους είναι αλκαλικά για το σώμα και είναι γνωστό πως οι ασθένειες δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε οργανισμούς με αλκαλικό ΡΗ. Τα λεμόνια έχουν ένα ακόμα συν, βοηθούν το ήπαρ στην μείωση των τοξινών στο αίμα.
Γκρέιπφρουτ
Περισσότερη βιταμίνη C και κάλιο, βοηθούν στον καθαρισμό του οργανισμού. Τα κόκκινα και τα ροζ γκρέιπφρουτ περιέχουν και λυκοπένιο, ισχυρό αντιοξειδωτικό κατά των ελευθέρων ριζών.
Τζίντζερ
Έχει αναλγητικές, ηρεμιστικές, αντιπυρετικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Περιέχει δεκαοκτώ διαφορετικά αμινοξέα, μέταλλα, λιπαρά οξέα και βιταμίνες C, Β6 και νιασίνη.
Σκόρδο
Ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό και με αποδείξεις. Μελέτες έδειξαν πως αντίθετα από τα συμβατικά αντιβιοτικά που με την συνεχή χρήση τους δημιουργούνται “σούπερ ανθεκτικά βακτήρια”, το σκόρδο είναι το ίδιο αποτελεσματικό και μπορεί να τρώγεται για πολύ καιρό χωρίς παρενέργειες. Επίσης περιέχει βιταμίνη C, Β6, σελήνιο, μαγγάνιο και ασβέστιο. Καθαρίζει το αίμα και αποβάλλει τις τοξίνες από τον οργανισμό.
Κρεμμύδι
Τα κρεμμύδια περιέχουν και αυτά βιταμίνη C, Β6, σίδηρο, νιασίνη, χρώμιο και ασβέστιο. Από παλιά χρησιμοποιούνται για την θεραπεία του άσθματος, καθώς περιέχουν ένα συστατικό που βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν και στην αποβολή της βλέννας από το σώμα. Έχουν αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες και είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμιση της βρογχίτιδας, της φυματίωσης και σε λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος. Προκαλούν αύξηση στην κυκλοφορία του αίματος αυξάνοντας την εφίδρωση, η οποία είναι χρήσιμη στην μείωση του πυρετού.

 
Φτιάξτε λοιπόν με τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος την φυσική φόρμουλα με τα παραπάνω υλικά την οποία μπορείτε να φυλάξετε στο ψυγείο για 1-2 ημέρες, σε ένα καλά κλεισμένο γυάλινο βάζο. Οι ενήλικες πίνουν 1 κουταλιά της σούπας συχνά μέσα στην ημέρα μέχρι να πιούν ένα φλιτζάνι , ενώ για τα παιδιά χρειάζεται ½ φλιτζάνι την ημέρα, από 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά.
  • 1 Πορτοκάλι
  • 1 Γκρέιπφρουτ
  • 2 Λεμόνια
  • 3 Σκελίδες σκόρδο
  • ½ Κρεμμύδι
  • Τζίντζερ (το ίδιο μέγεθος με 1 σκελίδα σκόρδου)
Ξεφλουδίζετε όλα τα υλικά τα βάζετε στο μπλέντερ και πολτοποιείτε. Μπορεί να χρειαστεί να βάλετε και λίγο νερό για να αλεστούν καλύτερα. Πίνετε με τα πρώτα συμπτώματα με σωστό προγραμματισμό, αν δείτε όμως τα συμπτώματα να χειροτερεύουν συμβουλευτείτε ένα γιατρό.


 
Υγειοφάγος


 
Photo credit: VlaD (DaV.) / Foter / CC BY-NC-ND

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου