7 Ιουλ 2013

Προσέχετε τι Τρώτε? Προσέξτε και τι Πίνετε!


Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να διατηρήσετε σταθερό αυτό που χάσατε είτε απλά θέλετε να υιοθετήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, οι έξτρα θερμίδες και πολλές όχι και τόσο σωστές ουσίες είναι κρυμμένες σε αυτά που πίνετε! Τις περισσότερες φορές πίνουμε πράγματα που δεν τα σκεφτόμαστε καν, ίσως επειδή δεν χρειάζεται όλη η ιεροτελεστία του στρωμένου τραπεζιού που συνοδεύει το φαγητό, με αποτέλεσμα να μην δίνουμε και τόση σημασία στα υγρά που καταναλώνουμε. Κι όμως, με λίγη παραπάνω προσοχή ίσως καταφέρετε να μειώσετε κι' άλλο τις ημερήσιες θερμίδες σας, αλλά και τις ακατάλληλες ουσίες που πολλές φορές περιέχονται σε κάποια συνηθισμένα ποτά :




Χυμοί κουτί


Οι περισσότεροι χυμοί είναι φτιαγμένοι από πολτό φρούτων αραιωμένο με νερό και με προσθήκη αρκετής ζάχαρης. Επιλέξτε μόνο όσους περιέχουν 100% φυσικό χυμό και χωρίς έξτρα γλυκαντικές ουσίες.

 
 
Αναψυκτικά
 

Είτε πρόκειται για διαίτης είτε κανονικά κατηγορούνται για την παχυσαρκία που πλήττει τους ανθρώπους που τα καταναλώνουν. Τελικά το κυριότερο συστατικό τους είναι η ζάχαρη και οι τεχνητές γλυκαντικές ουσίες που όλοι πια γνωρίζουν τις συνέπειες από την κατανάλωση τους. Υπάρχουν πολύ πιο υγιεινές επιλογές αντί για τα αναψυκτικά.




Ροφήματα καφέ με σαντιγί
 

Μπορούν να περιέχουν μέχρι και 800 θερμίδες. Προτιμήστε καφέ με ελάχιστη ζάχαρη και αποβουτυρωμένο γάλα. Τώρα το καλοκαίρι ίσως ο πάγος κάνει την σωστή διαφορά.




Αθλητικά ποτά
 

Οι ηλεκτρολύτες που περιέχουν είναι καλοί για τον οργανισμό σε περιπτώσεις έντονης εφίδρωσης και σωματικής άσκησης, όμως περιέχουν ζάχαρη και συντηρητικά που και κακό κάνουν και δεν χρειάζεστε.




Ποτά ενέργειας
 

Μπορεί τα energy drinks να δίνουν μια καλή έκρηξη ενέργειας είναι όμως μια λύση που κρατάει λίγο, γιατί προέρχεται από μια μεγάλη δόση καφεΐνης και ζάχαρης.




Αλκοολούχα ποτά
 

Μετά τα δυο ποτά αυξάνονται επικίνδυνα οι θερμίδες αλλά και οι κίνδυνοι για άλλα προβλήματα υγείας. Κρατήστε τον έλεγχο και πίνετε 1-2 ποτά μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.




Παγωμένο τσάι
 

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά τα συστατικά είναι κυρίως ζάχαρη και τεχνητά αρώματα και το ποσοστό περιεκτικότητας σε τσάι πολύ χαμηλό.




Οι εναλλακτικές?
 

Νερό, φυσικοί φρεσκοστημένοι χυμοί, νερό καρύδας, χυμοί λαχανικών, ροφήματα ζεστά και κρύα από τα τόσα βότανα που υπάρχουν και για γλύκα βάλτε μέλι ή στέβια.
 
 
Υγειοφάγος
 
 
 
Photo Credit: gogatsby via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου