3 Ιουλ 2013

Αρθρίτιδα! Διώξτε τον Πόνο των Αρθρώσεων Χωρίς Φάρμακα!


Μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό " Arthritis" σύγκρινε τα αποτελέσματα από την χρήση εκχυλίσματος τζίντζερ για την θεραπεία οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας και την χρήση κοινών φαρμάκων όπως βηταμεθαζόνη (κορτιζόνη) και ιβουπροφένη.Οι ερευνητές κατέληξαν πως το εκχύλισμα τζίντζερ είχε εξίσου αποτελεσματική αντιφλεγμονώδη δράση με την βηταμεθαζόνη στα εργαστηριακά πειράματα. Και τα δυο μείωσαν τα ποσοστά των κυτοκινών στο σώμα, ουσιών που λειτουργούν ρυθμιστικά για το ανοσοποιητικό σύστημα, μπορούν να δημιουργήσουν φλεγμονές στον οργανισμό και γι΄αυτό συνδέονται με τον πόνο.

Η βηταμεθασόνη μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για να ανακουφίζει τον πόνο αλλά όμως συνδέεται και με πολλές σοβαρές παρενέργειες όπως : οίδημα,κατάθλιψη, δύσπνοια, καρδιακές αρρυθμίες, μυϊκή αδυναμία, υψηλή αρτηριακή πίεση, άγχος, κεφαλαλγίες, προβλήματα στον ύπνο, ακμή, παγκρεατίτιδα και άλλα. Από την άλλη το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες.

Σε άλλο πείραμα του Odense University στην Δανία, ο Dr. Srivastava μελετώντας τις θεραπευτικές ιδιότητες των μπαχαρικών ανακάλυψε πως το τζίντζερ είναι ένα αποτελεσματικό και ανώτερο παυσίπονο. Στην μελέτη του ο Dr. Srivastava έδωσε σε ασθενείς με αρθρίτιδα καθημερινά μικρές ποσότητες τζίντζερ, για τρεις μήνες. Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων είχαν σημαντικές βελτιώσεις στον πόνο, το πρήξιμο και στην πρωινή δυσκαμψία με την καθημερινή κατανάλωση τζίντζερ. Ο Dr. Srivastava επίσης σημειώνει πως είδε καλύτερη δράση από το τζίντζερ απ΄ότι από τα μη στεροειδή φάρμακα όπως Tylenol ή Advil τα οποία δρουν σε ένα μόνο επίπεδο : δηλαδή εμποδίζουν τον σχηματισμό φλεγμονωδών ενώσεων. Από την άλλη μεριά το τζίντζερ και εμποδίζει τον σχηματισμό φλεγμονωδών ενώσεων (προσταγλανδινών και λευκοτριένιων) και την ίδια στιγμή οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες διαλύουν τις ήδη υπάρχουσες φλεγμονές και την οξύτητα των υγρών στις αρθρώσεις των πασχόντων.

Στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Pain επίσης αναφέρεται ότι το τζίντζερ είναι ένα αποτελεσματικό φυσικό αντιφλεγμονώδες που βοηθά στην μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Σε αυτήν την έρευνα χρησιμοποιήθηκε ωμό και μαγειρεμένο τζίντζερ με την ίδια αποτελεσματικότητα.
Στην αγιουρβέδα την παραδοσιακή ιατρική της Ινδίας το τζίντζερ χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως φυσική αντιφλεγμονώδης τροφή.

Πως να το χρησιμοποιήσετε?
  • Βάλτε το ψιλοκομμένο σε σούπες, βραστά και σε άλλες συνταγές, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές.
  • Βάλτε το τζίντζερ στον αποχυμωτή μαζί με τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά όποτε φτιάχνετε φυσικό χυμό. Ταιριάζει ιδιαίτερα με το μήλο και τα καρότα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις.
  • Μπορείτε να βρείτε διατροφικό συμπλήρωμα τζίντζερ σε κάψουλες, όπου ακολουθείτε τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Ψιλοκόψτε φρέσκο τζίντζερ και βράστε το σε νερό για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά με κλειστό καπάκι, και απολαύστε το σαν τσάι ζεστό ή κρύο. Προσθέστε μέλι ή στέβια για γλυκιά γεύση.
  • Μπορείτε να το βρείτε και σε μορφή αλκοολούχου βάμματος αλλά αποφύγετέ το αν πάσχετε από διαβήτη ή έχετε προβλήματα με το ήπαρ.
Υγειοφάγος

Δείτε επίσης : Τζίντζερ το Καλύτερο Φάρμακο Στην Κουζίνα!

Πηγή : Arthritis-Proof: The Drug-Free Way to Beat Pain and Inflammation - Kindle edition by Michelle Schoffro Cook

Photo Credit: notafish via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου