7 Ιουν 2013

Τρόποι να Δείχνετε Υγιεινά πιο Όμορφοι!


Για να δείχνετε και να νιώθετε υπέροχα δεν χρειάζεται μια περιουσία ούτε να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα. Δείτε τρόπους που με την καθημερινή εφαρμογή τους θα ξανανιώσετε!
 

Διατροφή : ουράνιο τόξο
Φρούτα και λαχανικά σε διάφορα φωτεινά χρώματα με υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες είναι η αιτία της γήρανσης του δέρματος και του σώματος, οπότε χτυπήστε το πρόβλημα στην ρίζα του με φυσικές τροφές αν θέλετε μόνιμα αποτελέσματα.
Στεγνό βούρτσισμα δέρματος
Χρησιμοποιήστε μια φυσική βούρτσα και βουρτσίστε το δέρμα σας πριν από το μπάνιο σας  όσο ακόμα είναι στεγνό, όσο συχνότερα μπορείτε. Αυτή η απλή συνήθεια θα αυξήσει την κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος και θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Στο λεπτό αποκτάτε δέρμα λείο και λαμπερό.
Πιείτε πράσινους χυμούς
Ένας πράσινος χυμός είναι σαν ένα υγρό με πολυβιταμίνες. Βάλτε αγγούρι που προσθέτει ενυδάτωση και ότι λαχανικό σκεφτείτε που θα αλκαλοποιήσει το σώμα σας και  θα διευκολύνει την διαδικασία της αποτοξίνωσης.
Προμηθευτείτε με φίλτρο για το ντους.
Οτιδήποτε βάλουμε στο δέρμα μας απορροφάται και σε χρόνο μηδέν βρίσκεται παντού στον οργανισμό μας. Αυτό ισχύει και για το νερό με το οποίο πλενόμαστε. Το χλώριο που βρίσκεται στο νερό στεγνώνει το δέρμα και συχνά προκαλεί κοκκινίλες και φαγούρα. Τοποθετώντας ένα φίλτρο νερού στο ντους το οποίο θα κατακρατεί το χλώριο και τις άλλες χημικές ουσίες που περιέχονται στο νερό θα δώσετε μεγάλη ανάσα και στο δέρμα και στον οργανισμό σας.
Βουτηχτείτε στο λάδι
Αποφύγετε τα τοξικά αρώματα με παραμπέν και πρόσθετα και απλώστε στο δέρμα σας 100% φυσικά έλαια από καρύδα, τζοτζόμπα και βούτυρο καριτέ. Ειδικά αν έχετε λιπαρό δέρμα προτιμήστε το λάδι τζοτζόμπα που καταφέρνει να εξισορροπεί τα φυσικά έλαια του δέρματος.
Κόψτε τη ζάχαρη
Ξέρετε μέχρι τώρα πως η ζάχαρη είναι τοξική και μπορεί να οδηγήσει σε ένα σωρό ασθένειες. Επίσης προκαλεί φλεγμονές που μας κάνουν να γερνάμε πιο γρήγορα δημιουργώντας ρυτίδες, μέχρι και ακμή. Επιλέξτε εναλλακτικές λύσεις αντί για ζάχαρη όπως στέβια ή μέλι και όταν πρόκειται για γλυκό σνακ προτιμήστε ένα φρούτο – και γλυκό, και αντιοξειδωτικά και βιταμίνες.
 Τρώτε τα σωστά λιπαρά
Χρειαζόμαστε λιπαρά για να διατηρούμε το δέρμα ελαστικό, δροσερό, καλά ενυδατωμένο και χωρίς ρυτίδες. Τρώτε αβοκάντο, σολομό, σπόρους τσία, σαρδέλες και λάδι καρύδας. Ξεφορτωθείτε τα έλαια από καλαμπόκι, ηλίανθο, σόγια και μαργαρίνες, γιατί λόγω της επεξεργασίας τους οξειδώνονται στο σώμα και προκαλούν φλεγμονές.
Ασκηθείτε
Κάντε το αίμα σας να κυκλοφορεί καλύτερα στο σώμα σας με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο : την άσκηση. Γυμναστική, αεροβική, χορός, γιόγκα, τρέξιμο ότι σας ταιριάζει πιο πολύ, θα φέρει το χρώμα της υγείας στο δέρμα σας και οι ενδορφίνες που αυξάνονται θα σας κάνουν να δείχνετε απίθανα. Επιπλέον ασκήσεις όπως γιόγκα και πιλάτες θα βοηθήσουν το σώμα να διατηρεί την σωστή του στάση.
Σάουνα
Η εφίδρωση είναι ο καλύτερος τρόπος για το σώμα μας να αποβάλλει τις τοξίνες που έχει μαζέψει. Το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερο από τα όργανα του σώματος που μπορεί όταν αναπνέει ελεύθερο από νεκρά κύτταρα (ξηρό βούρτσισμα), μέσω του ιδρώτα να αποβάλει όλες αυτές τις τοξίνες  που συσσωρευτικά μπορούν να μας αρρωσταίνουν. Η σάουνα κάνει αυτήν ακριβώς την δουλειά. Εναλλακτικά υπάρχουν και οι φόρμες εφίδρωσης που τις φοράτε κάνετε τις δουλειές του σπιτιού και πετυχαίνεται το ίδιο σχεδόν αποτέλεσμα.
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: Jlhopgood via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου