13 Ιουν 2013

Συνταγές Ομορφιάς με Φράουλες!

Φράουλες! Αυτοί οι μικροί καρποί με το έντονο χρώμα και την απίθανη γεύση δεν χρειάζεται να ευχαριστούν μόνο τον ουρανίσκο μας. Έχουν την ικανότητα να μας κάνουν πιο όμορφους αφού μπορούν να καθαρίσουν την ακμή και την λιπαρότητα από το δέρμα, λευκαίνουν τα δόντια, μειώνουν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια…….
Μάθετε λοιπόν τα μυστικά ομορφιάς της φράουλας:
Μάσκα προσώπου με φράουλες
Τόσο γλυκιά συνταγή  που μπορείτε και να την φάτε, με υλικά από την κουζίνα σας, θα αφήσει το δέρμα του προσώπου  τόσο όμορφο και απαλό.
·         3-4 ώριμες φράουλες
·         1 κουταλιά φρέσκια κρέμα γάλακτος
·         1 κουταλιά μέλι
Λιώστε τις φράουλες με ένα πιρούνι ή στο μπλέντερ, προσθέστε και τα άλλα δυο υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ μείγμα. Απλώστε στο πρόσωπο και στο λαιμό αποφεύγοντας τα μάτια και αφήστε το για δέκα λεπτά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό.
Μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε γιαούρτι εμπλουτισμένο με ζωντανά ένζυμα αντί για κρέμα γάλακτος για την εξισορρόπηση του ΡΗ του δέρματος. Αυτή η εκδοχή είναι ιδανική για την καταπολέμηση της ακμής και για την μείωση της λιπαρότητας στο δέρμα.
Η πιο εύκολη απολέπιση προσώπου
Το ευεργετικό για το δέρμα συστατικό της φράουλας, το “άλφα υδροξύ” έχει την ικανότητα να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα οπότε το νέο δέρμα αποκαλύπτεται πιο εύκολα. Κόψτε μια φράουλα στην μέση  και τρίψτε με αυτήν το δέρμα του προσώπου για λίγα λεπτά και αφήστε τα συστατικά της φράουλας στο δέρμα για λίγο ακόμη. Ξεπλύντε και έχετε αμέσως πιο λεία και απαλή επιδερμίδα.
Απολέπιση ποδιών
Τώρα το καλοκαίρι που τα πόδια μας είναι εκτεθειμένα περισσότερο στα μάτια των άλλων, βρήκαμε τον πιο εύκολο τρόπο να διώξουμε όλα τα νεκρά κύτταρα και να τα κάνουμε να φαίνονται πιο απαλά.
·         8 φράουλες
·         2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
·         1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί και κάντε μασάζ με το μείγμα που θα προκύψει. Στην συνέχεια ξεπλύντε και στεγνώστε.
Θεραπεία πρησμένων ματιών
Απλά απλώστε κάτω από τα μάτια φετούλες φράουλας και χαλαρώστε για λίγα λεπτά. Μετά αφαιρέστε τις φέτες και ενυδατώστε.
Μαλακτική μάσκα μαλλιών
  • 8 φρέσκες φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
Λιώνετε τις φράουλες στο μπλέντερ ανακατεύετε με την μαγιονέζα και απλώνετε κάνοντας μασάζ σε νωπά μαλλιά. Καλύψτε με μια σακούλα πλαστική και μια πετσέτα. Αφήνετε την μάσκα  στα μαλλιά για 10 λεπτά το λιγότερο και μετά λούζεστε ως συνήθως.
Λεύκανση δοντιών
Απλά τρίξτε τα δόντια σας με λιωμένη φράουλα για να καθαρίσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας και να τα κάνετε πιο λευκά.
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: Jeff Kubina via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου