10 Ιουν 2013

Θεραπεύστε τις Μυρμηγκιές με Αιθέριο Έλαιο Ρίγανης!

  Τα δερματικά κονδυλώματα (μυρμηγκιές) είναι αντιαισθητικά καλοήθη εξογκώματα που εμφανίζονται στα πόδια στα χέρια και οπουδήποτε στο σώμα. Είναι συχνότερα όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού είναι ευάλωτο ή εξασθενημένο και μεταδίδονται με την άμεση δερματική επαφή ή με το άγγιγμα υγρών επιφανειών. Μπορούν να γίνουν επώδυνα και να εξαπλωθούν και σε άλλα σημεία του σώματος. Μια αποτελεσματική φυσική θεραπεία είναι το αιθέριο έλαιο ρίγανης.
Το αιθέριο έλαιο ρίγανης προέρχεται από την γνωστή σε όλους μας ρίγανη, το πολυετές βότανο που βρίσκεται παντού σε όλη την Ελλάδα και το όνομα της σημαίνει “η χαρά του βουνού”.
Εκτός από την γνωστή αντιμικροβιακή δράση της ενάντια σε στελέχη όπως σαλμονέλα και εσερίχια κόλι (E. Coli), το αιθέριο έλαιο ρίγανης και η καρβακρόλη που περιέχει φαίνεται να έχει μεγάλο αριθμό ιδιοτήτων, ευεργετικών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μια από αυτές τις ιδιότητες, η ικανότητά της να καταπολεμά τα κονδυλώματα, την φέρνει στο προσκήνιο σύμφωνα με ιατρούς της ολιστικής ιατρικής.
Για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο ρίγανης για την θεραπεία κονδυλωμάτων, ξεκινήστε φτιάχνοντας ένα μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού αιθέριο έλαιο ρίγανης με 8 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο. Είναι αναγκαίο όταν χρησιμοποιείται το έλαιο ρίγανης τοπικά στο δέρμα, πρώτα να το διαλύετε σε ένα άλλο λάδι “βάση”. Ειδικά το λάδι καρύδας θα δώσει και άλλα αναζωογονητικά στοιχεία στο δέρμα.
Εφαρμόστε το μείγμα στην περιοχή των κονδυλωμάτων 4-6 φορές την ημέρα. Μπορείτε να καλύψετε με ταινία την μυρμηγκιά για να ελαχιστοποιήσετε την ποσότητα οξυγόνου σε αυτήν, όπως και την ανάπτυξή της. Μετά από μια εβδομάδα περίπου θα αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα στο μέγεθος της μυρμηγκιάς.
Εκτός από την καταπολέμηση των κονδυλωμάτων το έλαιο ρίγανης περιέχει τόσα πολλά στοιχεία πολύτιμα για την υγεία του οργανισμού που το κατατάσσουν στις ουσίες που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά αφού :
Επιταχύνει την απώλεια λίπους χάρη στην καρβακρόλη, που έχει αποδειχθεί σε πειράματα ότι μειώνει το ρυθμό της παχυσαρκίας.
Προσθέτει στον οργανισμό φυσική αντίσταση απέναντι στις φλεγμονές.
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και δρα βοηθητικά σε περιπτώσεις κρυολογήματος και γρίπης.
Έχει θετική δράση ενάντια στα γαστρικά έλκη.
Αποτελεσματικό σε περιπτώσεις επιβλαβών οργανισμών εντός και εκτός του ανθρώπινου σώματος.
Έχει αντί-αλλεργιογόνο δράση, καταστέλλοντας την επίδραση των αλλεργιογόνων που δημιουργούν τις αλλεργικές αντιδράσεις.
Τέτοιες ιδιότητες δίνουν στο αιθέριο έλαιο ρίγανης χρήσεις πολύ πιο σημαντικές και πολύπλοκες από την θεραπεία των μυρμηγκιών. Είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση και για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 
Υγειοφάγος
Πηγή : 1. Silva FV, Guimarães AG, Silva ER, Sousa-Neto BP, Machado FD, Quintans-Júnior LJ, Arcanjo DD, Oliveira FA, Oliveira RC. Anti-inflammatory and anti-ulcer activities of carvacrol, a monoterpene present in the essential oil of oregano, 2. Dr. Edward F. Group III

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου