30 Μαΐ 2013

Απλές Συμβουλές για να Πίνετε Περισσότερο Νερό!


Σίγουρα ξέρετε ότι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό, αλλά ξέρετε το γιατί? Ξέρετε επίσης πως μπορεί να σας βοηθήσετε να χάσετε βάρος? Διαβάστε γιατί πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό και πως θα το καταφέρετε.

Κάθε κύτταρο του οργανισμού μας περιέχει νερό το οποίο είναι το στοιχείο σε μεγαλύτερη αφθονία στο σώμα μας. Εκτελεί πολλές λειτουργίες, μεταφέρει τα θρεπτικά συστατικά από την τροφή που καταναλώνουμε στα κύτταρα του σώματος, μεταφέρει τα απόβλητα από τα κύτταρα στα νεφρά, ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος μέσω της εφίδρωσης…. Όταν αναλογιστεί κανείς πόσους πολλούς διαφορετικούς ρόλους έχει το νερό στον οργανισμό μας, τότε καταλαβαίνει και την σπουδαιότητα της ποσότητας που πίνει.

Νερό παίρνουμε μέσω της τροφής και των υγρών που καταναλώνουμε, όμως να ξέρετε πως  ο καφές, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ στην πραγματικότητα σας αφυδατώνουν, ενώ φρούτα πλούσια σε νερό όπως πεπόνι, καρπούζι και λαχανικά σας βοηθούν να αυξήσετε την ποσότητα του νερού στο σώμα σας.

Οι περισσότεροι από μας δεν παίρνουν την ποσότητα υγρών που χρειάζεται ο οργανισμός τους καθημερινά. Ένα αφυδατωμένο σώμα παρουσιάζει πολλά προβλήματα όπως πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης, κόπωση. Αντίθετα ένα σωστά ενυδατωμένο σώμα έχει μεγαλύτερη ενέργεια και αντοχή.

Το να περιμένει κανείς να διψάσει για να πιεί νερό είναι ο καλύτερος τρόπος να αφυδατωθεί. Μόνο ο σωστός προγραμματισμός και η δημιουργία συνήθειας θα σας βοηθήσει να πίνετε αρκετά.

Δηλαδή :

·         Πιείτε 1-2 ποτήρια το πρωί μόλις ξυπνήσετε – ο οργανισμός τα χρειάζεται μετά από τόσες ώρες ύπνου.

·         Πίνετε 1 ποτήρι νερό 1 με ½ ώρα πριν από κάθε γεύμα.

·         Αντικαταστήστε τα αναψυκτικά με νερό.

·         Έχετε πάντα ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σας.

·         Πίνετε 1-2 ποτήρια νερό πριν και μετά από την γυμναστική σας.

·         Πίνετε περισσότερο νερό το απόγευμα που αρχίζετε να αισθάνεστε ότι η ενέργεια σας μειώνεται.

·         Αλλάξτε τα ποτήρια του νερού στο σπίτι σας με μεγαλύτερα, έτσι ένα ποτήρι νερό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ενάμισι.

·         Έχετε πάντα μαζί σας παντού στην τσάντα σας ένα παγουράκι με νερό.

Πολλοί νομίζουν πως το νερό δεν έχει και πολλά να τους προσφέρει και πως υστερεί στην γεύση, οπότε καταλήγουν σε αναψυκτικά  ή σε αθλητικά ποτά. Μην ξεχνάτε πως τα αναψυκτικά έχουν πολλές θερμίδες και κάνοντας αυτή την αλλαγή μειώνετε την ημερήσια πρόσληψη τους ειδικά όταν είστε δίαιτα. Ένα αναψυκτικό την ημέρα δεν φαίνεται ακριβή συνήθεια αλλά σκεφτείτε πόση οικονομία θα κάνετε στην τσέπη σας και πόσο καλό στον οργανισμό σας.  Δείτε λοιπόν και τρόπους να κάνετε το νερό σας να έχει πιο ελκυστική γεύση.

·         Προσθέστε σταγόνες από εσπεριδοειδή. Λεμόνια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, όλα έχουν υπέροχη γεύση και θα κάνουν το νερό σας να φαίνεται πιο εξελιγμένο.

·         Βάλτε σε μια κανάτα νερό λίγες φέτες αγγούρι και βάλτε το για λίγο στο ψυγείο. Η δροσιά του και η λεπτή γεύση του αγγουριού είναι ο τέλειος συνδυασμός για το καλοκαίρι.

·         Φτιάξτε παγωμένους κύβους από τους αγαπημένους σας χυμούς – φράουλα, βατόμουρο, μοσχολέμονο - και δώστε με αυτούς και χρώμα και γεύση στο νερό σας.  

·         Βάλτε στις παγοθήκες σας φυλλαράκια από μέντα, δυόσμο ή βασιλικό, προσθέστε νερό και παγώστε τα.  Δροσίστε με αυτά τα παγάκια το νερό σας για έξτρα άρωμα.

·         Και για όσους δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα αναψυκτικά και ζητούν οπωσδήποτε μια ζαχαρένια γεύση, μπορούν να προσθέτουν μαζί με κάποιο από τα παραπάνω και ελάχιστη στέβια σε κάθε τους ποτήρι νερό.

 
Υγειοφάγος
Photo Credit: Mycael via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου