20 Μαΐ 2013

Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο! Βρείτε Ανακούφιση με Φυσικούς Τρόπους!


Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) ονομάζεται ένα σύνολο σωματικών και ψυχολογικών συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον έμμηνο κύκλο των γυναικών. Πολλές γυναίκες παρουσιάζουν προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, συνήθως προβλέψιμα που εμφανίζονται δυο εβδομάδες πριν την έμμηνο ρήση και στις περισσότερες περιπτώσεις μετά την λήξη της ρήσης, αυτά τα συμπτώματα εξαφανίζονται.

Ποια είναι τα συμπτώματα?

·         Κοιλιακό πρήξιμο

·         Ευαισθησία στο στήθος

·         Αϋπνία

·         Πονοκέφαλος

·         Στρες

·         Κοιλιακές κράμπες

·         Κόπωση

·         Πόνος στους μύες ή τις αρθρώσεις

·         Αλλαγές στην διάθεση

Κάποιες γυναίκες έχουν κάποια από τα παραπάνω συμπτώματα σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλες και κάποιοι από τους  παράγοντες που επιβαρύνουν είναι η κατανάλωση καφεΐνης, το άγχος, το κάπνισμα και η διατροφή. Η περίοδος είναι μια ευκαιρία για το σώμα να καθαρίσει και να αποβάλει τοξίνες. Όσο πιο τοξινωμένος ο οργανισμός μας τόσο πιο δύσκολες οι μέρες πριν και κατά την διάρκεια της περιόδου.

Μια υγιεινή διατροφή είναι η βάση για λιγότερα σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν επίσης να βοηθήσουν:

Κακάο

Πλούσιο σε μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά το κακάο μπορεί να σας διευκολύνει απαλύνοντας τα συμπτώματα. Τρώτε σοκολάτα υγείας ή ακόμα καλύτερα ωμό κακάο. Φτιάξτε ροφήματα δροσερά ή ζεστά προσθέτοντας σε μια κούπα γάλα αμυγδάλου, ρυζιού ή καρύδας μια κουταλιά ωμό κακάο σε σκόνη.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο βοηθούν στην καλή λειτουργία της μήτρας και βοηθούν στην ρύθμιση του μηνιαίου κύκλου των γυναικών. Περιέχουν βιταμίνη Β6 σημαντική για την υγεία των γυναικών, αφού έλλειψη της μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και σε αίσθηση εξάντλησης. Βάλτε στόχο τουλάχιστον τρία αβοκάντο την εβδομάδα.

Σκόρδο

Είναι ο καλύτερος ενισχυτής του κυκλοφορικού συστήματος. Βοηθά στην βελτίωση των επιπέδων της τεστοστερόνης και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στα αναπαραγωγικά όργανα

Κρεμμύδι

Περιέχει υψηλά επίπεδα χρωμίου το οποίο βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των γυναικείων ορμονών για την καταπολέμηση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου.

Τζίνσενγκ

Βοηθάει στην αντιμετώπιση των αλλαγών που γίνονται στο σώμα πριν από την περίοδο. Διεγείρει την ροή του αίματος, δίνει επιπλέον ενέργεια, και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συναισθηματικών συμπτωμάτων.

Γλυκόριζα

Μπορεί να επηρεάσει τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου αλλάζοντας τα επίπεδα των ορμονών. Περιέχει φυτοοιστρογόνα που ενεργούν όπως τα οιστρογόνα του σώματος και καταπραΰνουν κράμπες και ευερεθιστότητα, πρήξιμο και ευαισθησία των μαστών.

Οι βιταμίνες που μπορούν να φανούν βοηθητικές για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο είναι ασβέστιο, μαγνήσιο, Β6, Ε και τα ωμέγα 3, ενώ όσον αφορά στα βότανα μπορούν να βοηθήσουν το νυχτολούλουδο, βαλσαμόχορτο, πικραλίδα, φύλλα βατόμουρου και η σιμισιφούγκα σε μορφή αφεψήματος, αποστάγματος ή συμπληρώματος διατροφής.

 

Υγειοφάγος
Photo Credit: Hedgehog Fibres via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου