17 Μαΐ 2013

Γνωριμία με τα πιο Δημοφιλή Είδη Μασάζ!

Η τεχνική του Μασάζ έχει ασκηθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια σαν θεραπευτική μέθοδος με μια μεγάλη ποικιλία πιέσεων, κινήσεων και τεχνικών. Αυτές περιλαμβάνουν τρίψιμο και πίεση των μυών και άλλων μαλακών ιστών με τα χέρια, τα δάκτυλα αλλά και με τους αγκώνες, τους πήχεις ή τα πόδια.
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση σε θέματα υγείας που αντιμετωπίζουν και αναγνωρίζουν τα οφέλη από ένα καλό μασάζ είτε σε θεραπεία τραυματισμών, είτε για άλλα προβλήματα υγείας, ή απλώς για την διατήρηση της ευεξίας τους.
Ακολουθεί ένας γρήγορος οδηγός για τα πιο δημοφιλή είδη θεραπευτικού μασάζ που θα σας βοηθήσει να καταλήξετε ποιο είναι το καταλληλότερο για εσάς.   
Σουηδικό Μασάζ  
Είναι ο πιο κοινός τύπος θεραπευτικού μασάζ. Οι θεραπευτές χρησιμοποιούν μεγάλες απαλές, κυκλικές μαλάξεις και κινήσεις κάνοντας χρήση λοσιόν ή λαδιών. Πρόκειται για μια μέθοδο ιδιαίτερα απαλή και χαλαρωτική που σκοπό έχει να σας ηρεμήσει.
Μασάζ Αρωματοθεραπείας
Είναι η θεραπεία μασάζ στην οποία προσθέτονται ένα ή περισσότερα αρωματικά αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση ειδικών αναγκών. Ο θεραπευτής μπορεί να επιλέξει έλαια που χαλαρώνουν και μειώνουν το άγχος ή αναζωογονητικά έλαια, έλαια εξισορροπητικά, κλπ. Ένα από τα πιο διαδεδομένα αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στο μασάζ αρωματοθεραπείας είναι της Λεβάντας. Κατάλληλο για περιπτώσεις που σχετίζονται με συναισθηματικές καταστάσεις.
Μασάζ Σιάτσου
Είναι μια μορφή Ιαπωνικού μασάζ που χρησιμοποιεί πιέσεις δακτύλων σε εντοπισμένες ενεργειακές περιοχές του σώματος, τους μεσημβρινούς. Πρόκειται για τους ίδιους μεσημβρινούς  στους οποίους επεμβαίνει και ο βελονισμός. Κάθε σημείο πιέζεται για 2-8 δευτερόλεπτα προκειμένου να βελτιωθεί η ροή της ενέργειας μέσα από αυτό το σημείο ώστε το σώμα να ξανακερδίσει την χαμένη του ισορροπία. Παρ’ όλο που η πίεση στα σημεία είναι έντονη και σταθερή το τέλος είναι μια ευχάριστη έκπληξη για όσους το δοκιμάζουν πρώτη φορά.
Βαθύ Μασάζ Ιστού
Στοχεύει στα βαθύτερα στρώματα των μυών και των ιστών. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί  πιο αργά κτυπήματα ή τεχνικές τριβής κατά μήκος του μυός. Είναι ιδανική τεχνική για χρόνια σφιχτούς μύες, πόνο, προβλήματα κακής στάσης, κακώσεις λόγω καταπόνησης ή ανάρρωση από τραυματισμό. Μπορεί να ακολουθήσει μικρός πόνος μετά το μασάζ για 1-2 μέρες.
Ταϋλανδέζικο Μασάζ
 Όπως το σιάτσου έτσι και το ταϋλανδέζικο μασάζ, ευθυγραμμίζει τις ενέργειες του σώματος με απαλή πίεση σε συγκεκριμένα σημεία. Περιλαμβάνει επίσης συμπιέσεις και τεντώματα. Δεν κάθεστε απλά ξαπλωμένοι. Ο θεραπευτής σας κινεί και σας τεντώνει σε συγκεκριμένες πόζες που θυμίζουν γιόγκα. Αυτό το είδος μασάζ είναι πιο αναζωογονητικό από ό, τι άλλες μορφές μασάζ. Είναι μασάζ που μειώνει το στρες και βελτιώνει την ευελιξία και εύρος της κίνησης.
Ρεφλεξολογία
Αν και συνήθως ονομάζεται και μασάζ ποδιών, είναι κάτι περισσότερο από απλό μασάζ για τα πόδια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή πίεσης σε ορισμένα σημεία στο πόδι που αντιστοιχούν  σε όργανα και συστήματα του σώματος. Είναι μασάζ που χαλαρώνει όλο τον οργανισμό, ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους στέκονται όρθιοι πολλές ώρες ή απλώς έχουν πόδια που είναι κουρασμένα και πονούν.
Μασάζ με Ζεστές Πέτρες
Οι θερμαινόμενες λείες πέτρες τοποθετούνται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος προκειμένου να ζεστάνουν και να χαλαρώσουν τους σφιγμένους μύες και να ισορροπήσουν τα ενεργειακά κέντρα του σώματος. Ο θεραπευτής πολλές φορές πιέζει και με τις ζεστές πέτρες. Είναι ιδανικό για αυτούς που προτιμούν χαλάρωση μυών και ελαφρύτερο μασάζ.
Πολλές κλινικές μασάζ και σπα προσφέρουν τριαντάλεπτα μασάζ πλάτης. Εκεί ο θεραπευτής επικεντρώνεται στην περιοχή της πλάτης, και του αυχένα και είναι ιδανικό αν έχετε πόνους και πιασίματα σε αυτά τα σημεία.
 
Υγειοφάγος

 Πηγή : The Huffington Post

 

Photo Credit: voyages provence via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου