3 Μαΐ 2013

Εγκυμοσύνη! Φυσικές Θεραπείες σε 5 Κοινά Προβλήματα!


Δεν υπάρχει συναίσθημα όμοιο με αυτό που νιώθει μια γυναίκα ότι ανακαλύψει ότι είναι έγκυος! Χαρά, ευτυχία και ένα σωρό απορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη, τις αλλαγές που θα γίνουν στο σώμα της και τόσες άλλες. Αναζητούν συνήθως οι μέλλουσες μαμάδες πληροφορίες φυσικά στο γιατρό τους αλλά και σε  περιοδικά και βιβλία που κυκλοφορούν και συνήθως τις βρίσκουν.

Υπάρχουν όμως και κάποια θέματα υγείας για τα οποία τα περιοδικά δεν σου δίνουν λύσεις και είναι από αυτά που σε κάνουν να νιώθεις άβολα όταν τα συζητάς. Για παράδειγμα όταν είσαι στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης σου και περιμένεις όρθια στην στάση του λεωφορείου και οι αιμορροΐδες σε έχουν πεθάνει στη φαγούρα και κανένας γύρω σου δεν έχει ιδέα τι περνάς!

Ευτυχώς υπάρχουν φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τέτοια θέματα υγείας γιατί εννοείται πως η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι η πιο σπουδαία στην ζωή σας και πρέπει να την περάσετε όσο πιο χαλαρά, ευχάριστα, υγιεινά και φυσικά μπορείτε. Ακολουθούν λοιπόν φυσικές θεραπείες  για κοινά προβλήματα που μπορούν να συμβούν στο καθένα κάθε στιγμή της ζωής του, αλλά για την έγκυο ίσως είναι λίγο πιο ζόρικα.

Αιμορροΐδες

Μια γρήγορη και φυσική λύση για τις αιμορροΐδες είναι η βιταμίνη Ε. Πάρτε μερικές κάψουλες βιταμίνης Ε, κόψτε από την μια μεριά και πιέστε να βγει το περιεχόμενο της κάψουλας στην περιοχή των αιμορροΐδων κάθε φορά που επισκέπτεστε την  τουαλέτα ή και όσο πιο συχνά μπορείτε. Φροντίστε η περιοχή να είναι καθαρή και στεγνή πριν την εφαρμογή της βιταμίνης και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

Φούσκωμα

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να προκαλέσουν φούσκωμα είτε είστε έγκυος είτε όχι. Ένας βασικός λόγος όμως μπορεί να είναι ότι η χλωρίδα του εντέρου σας δεν είναι σε ισορροπία. Και επειδή κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τα βότανα πρέπει να καταναλώνονται με μεγάλη προσοχή ο πιο ασφαλής τρόπος για την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου είναι η λήψη προβιοτικών ενζύμων. Όχι μόνο θα σας βοηθήσει με το ενοχλητικό φούσκωμα και τα τόσα αέρια στην περιοχή των εντέρων αλλά θα βοηθήσει και στην υγιή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος του μωρού σας.

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Είναι  ένα πρόβλημα αρκετά συχνό στις εγκύους . Αν δεν θέλετε να πάρετε φάρμακα για την λύση του, μπορείτε όταν νιώθετε έτσι να προσπαθείτε να τρώτε μια χούφτα ωμά ανάλατα αμύγδαλα ή μια κουταλιά σπόρους chia. Σε πολύ λίγο η καούρα θα έχει υποχωρήσει και τότε πιείτε άφθονο νερό.

Κράμπες ποδιών

Ο ήσυχος ύπνος είναι σημαντικός τόσο για την έγκυο όσο και για το μωρό που αναπτύσσεται. Κάποιες γυναίκες στην διάρκεια της εγκυμοσύνης τους παρουσιάζουν κράμπες τόσο επώδυνες και μάλιστα ενώ κοιμούνται. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι κράμπες οφείλονται σε έλλειψη μαγνησίου. Για να τις ξεφορτωθείτε πάρτε συμπλήρωμα μαγνησίου 300mg δυο φορές την ημέρα ή κάντε μασάζ με λάδι μαγνησίου για άμεση και γρήγορη απορρόφηση. Επιπλέον όφελος από την λήψη μαγνησίου : βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και όταν έρθει η ώρα του τοκετού αυξάνει την αντοχή σας στον πόνο.

Εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα. Αυτό είναι καλό για το μωρό (το ανοσοποιητικό σας δεν αντιμετωπίζει το μωρό σαν εισβολέα και δεν προσπαθεί να το αποβάλει από τον οργανισμό) όμως από την άλλη σας κάνει πιο ευάλωτες σε ιώσεις και κρυολογήματα. Ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους να βοηθήσετε το σώμα σας να απαλλαγεί από ιούς και βακτήρια όταν χρειάζεται, είναι η βιταμίνη C. Ο γιατρός Frederick Klenner πρωτοπόρος στην χορήγηση μεγάλων δόσεων βιταμίνης C για την θεραπεία ασθενειών, έδινε με ασφάλεια σε εγκύους έως 4,000mg στο 1ο τρίμηνο, έως 6,000mg στο 2ο τρίμηνο και έως 10,000mg στο 3ο τρίμηνο κάθε ημέρα. Οι γυναίκες αυτές όχι μόνο δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα στην εγκυμοσύνη ή κατά τον τοκετό τους, αλλά τα μωρά ήταν από τα πιο υγιή του μαιευτηρίου.

 

Υγειοφάγος

Πηγή: Frederick Klenner “Clinical Guide to the Use of Vitamin C”
Photo Credit: Ⅿeagan via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου