5 Απρ 2013

Γαλακτοκομικά? Ξανασκεφτείτε το!

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι οι υγιεινές τροφές που νομίζουμε ότι είναι. Ίσως τα παρακάτω να σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη:

1.Το αγελαδινό γάλα είναι για τα μοσχαράκια. Είμαστε το μόνο είδος στον πλανήτη που καταναλώνει γάλα μετά το τέλος της βρεφικής ηλικίας. Και σίγουρα οι μόνοι που πίνουμε το γάλα από διαφορετική ζωική προέλευση.
2.Ορμόνες. Οι φυσιολογικές ορμόνες του αγελαδινού γάλακτος είναι πολύ δυνατότερες από αυτές του ανθρώπινου, αλλά εκτός αυτού στα ζώα χορηγούνται τακτικά στεροειδή και διάφορες άλλες ορμόνες προκειμένου να αυξήσουν την ποσότητα γάλακτος που παράγουν. Αυτές οι ορμόνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ευαίσθητη ορμονική ισορροπία των ανθρώπων και πολύ περισσότερο των παιδιών.
3.Οι περισσότερες αγελάδες τρέφονται με ακατάλληλες τροφές. Οι βιομηχανοποιημένες τροφές για αγελάδες περιέχουν ακατάλληλα συστατικά όπως: γενετικά μεταλλαγμένο καλαμπόκι (GM), σόγια(GM), ζωικά υποπροϊόντα, βαμβακόσπορο, και αντιβιοτικά.
4.Ο Μύθος της Οστεοπόρωσης. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι χώρες στις οποίες οι κάτοικοι καταναλώνουν τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα έχουν και τα περισσότερα περιστατικά οστεοπόρωσης.
5.Οι περισσότερες αγελάδες που παράγουν γάλα ζουν περιορισμένες κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς ποτέ να έρχονται σε επαφή με το καταπράσινο γρασίδι που θα έπρεπε κανονικά να τρώνε.
6.Τα περισσότερα γαλακτοκομικά είναι παστεριωμένα προκειμένου να εξοντωθούν επικίνδυνα για την υγεία βακτήρια. Με την διαδικασία όμως της παστεριοποίησης καταστρέφεται η πλειοψηφία των βιταμινών, πρωτεϊνών και ενζύμων. Τα ένζυμα βοηθούν στην διαδικασία της χώνεψης. Όταν καταστρέφονται μέσω της παστεριοποίησης το γάλα χωνεύεται δυσκολότερα.
7.Τα γαλακτοκομικά βοηθούν στον σχηματισμό βλεννών. Μπορούν να συμβάλουν σε αναπνευστικές διαταραχές. Μελέτες έδειξαν ότι παιδιά που αφαίρεσαν τα γαλακτοκομικά από το διαιτολόγιό τους σταμάτησαν να εμφανίζουν εποχικές αλλεργίες και αλλεργική ρινίτιδα.
8.Έρευνες συνδέουν το γάλα με την αρθρίτιδα. Σε μία μελέτη επάνω σε κουνέλια αμερικανοί επιστήμονες, κατάφεραν να δημιουργήσουν φλεγμονές στις αρθρώσεις των ζώων, μόνο αλλάζοντας το νερό τους με γάλα. Ενώ σε μια άλλη έρευνα, επιστήμονες παρατήρησαν πάνω από 50% μείωση του πόνου και του πρηξίματος σε ασθενείς με αρθρίτιδα μόνο εξαφανίζοντας από το διαιτολόγιό τους όλα τα γαλακτοκομικά.
9.Το γάλα είναι ομογενοποιημένο. Η διαδικασία της ομογενοποίησης μετουσιώνονται και χωνεύονται δυσκολότερα. Το σώμα πολλών ανθρώπων αντιδρά σε αυτές τις πρότεινες σαν να πρόκειται για ξένους εισβολείς , κάνοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα να υπέρ λειτουργεί.
10.Τα φυτοφάρμακα στην τροφή των αγελάδων περνούν μέσω του γάλακτος και στο δικό μας σώμα καθώς καταναλώνουμε γαλακτοκομικά προϊόντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου