5 Απρ 2013

Αλλεργία? 10 Ασφαλείς & Φυσικοί Τρόποι Αντιμετώπισης



Η άνοιξη είναι και επίσημα εδώ! Εκτός από τα πουλιά, τα λουλούδια και τον αέρα που μοσχοβολάει λεμονανθούς, η άνοιξη είναι και η εποχή των αλλεργιών. Αν υποφέρετε από κάποια και έχετε συμπτώματα όπως ρινική συμφόρηση, κόπωση, φαγούρα στα μάτια, την μύτη ή τον λαιμό, ή μάτια που δακρύζουν, μην το βάζετε κάτω και δοκιμάστε κάποιον από τους παρακάτω φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης:

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με φιλικά για τον οργανισμό βακτήρια. Επιστήμονες του πανεπιστημίου Οσάκα βρήκαν πως η χρήση προβιοτικών ενζύμων βοήθησαν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ρινικής συμφόρησης. Σύμφωνα με την μελέτη τους τα αποτελεσματικά στελέχη είναι τα : Lactobacilli casei, Lactobacillus paracasei, L. Acidophilus, and Bifidobacterium longum. Συμπληρώστε λοιπόν την διατροφή σας με υψηλής ποιότητας προβιοτικά ένζυμα και πάντα με άδειο στομάχι.

Πιείτε περισσότερο αλκαλικό νερό. Πίνετε τουλάχιστον 8-10 καθαρό νερό για να ενισχύσετε τα συστήματα φυσικού καθαρισμού του σώματός σας. Έρευνες έδειξαν πως το 38% των γυναικών που ενυδάτωναν σωστά το οργανισμό τους είχαν βελτίωση των συμπτωμάτων. Έχετε υπ’ όψιν ότι το νερό βρύσης  είναι φορτωμένο με διάφορα χημικά και το εμφιαλωμένο πολλές φορές είναι απλά νερό βρύσης, συν τις ανθυγιεινές ουσίες των πλαστικών μπουκαλιών. Όλα αυτά κάνουν το νερό επικίνδυνο για τον οργανισμό, μεταβάλλοντας το ΡΗ σε όξινο. Ένα φιλτραρισμένο απόλυτα καθαρό νερό χωρίς επικίνδυνες τοξίνες και μικροοργανισμούς είναι η καλύτερη επιλογή.

Δοκιμάστε το Ιπποφαές. Αν η γύρη την άνοιξη επιδεινώνει την αναπνοή σας δίνοντας συμπτώματα άσθματος δοκιμάστε το Ιπποφαές το οποίο χρησιμοποιείται εκτενώς στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για περιπτώσεις πνευμόνων και άσθματος. Οι χρήσεις του για το άσθμα και τον χρόνιο βήχα αναφέρονται και στην Θιβετιανή και Μογγολική παραδοσιακή φαρμακοποιία.

Πιείτε πράσινο Τσάι. Γεμάτο με το ισχυρό αντιοξειδωτικό φυτικό συστατικό την επιγαλλοκατεχίνη (EGCG), η οποία μπλοκάρει την παραγωγή ισταμίνης και της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE). Έτσι μειώνονται τα αλλεργικά συμπτώματα. Πιείτε λοιπόν τουλάχιστον 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά. Δεν σας αρέσει η γεύση του τσαγιού? Προσθέστε τότε σκόνη από πράσινο τσάι στον αγαπημένο σας χυμό ή πάρτε ένα διατροφικό συμπλήρωμα πράσινου τσαγιού.

Πάρτε Κερσετίνη για να καταπνίξετε τα αλλεργικά συμπτώματα. Η κερσετίνη (quercetin) ανήκει στην οικογένεια των φλαβονοειδών,  και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές αντιφλεγμονώδεις και αντισταμινικές ιδιότητες. Τα μήλα και τα κρεμμύδια είναι εξαιρετικές πηγές κερσετίνης. Μελέτες έδειξαν ότι άνθρωποι που έτρωγαν πολλά μήλα βελτίωσαν την λειτουργία των πνευμόνων και μείωσαν τον κίνδυνο κακής λειτουργίας τους. Θα τη βρείτε επίσης στις φράουλες, το λάχανο, κουνουπίδι και μαύρο ή άσπρο τσάι, αλλά και σαν συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλες.

Τσουκνίδες κατά της αλλεργίας. Οι ιθαγενείς της Αμερικής χρησιμοποιούσαν τσουκνίδες για να λύσουν πολλά προβλήματα υγείας όπως και για αλλεργίες. Σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά σκευάσματα οι τσουκνίδες δεν έχουν καμία παρενέργεια. Υπάρχουν σε αποξηραμένη μορφή για την παρασκευή αφεψήματος, σε υγρή συμπυκνωμένη μορφή, ή σε κάψουλες.

Ανανάς για ανακούφιση. Η βρομελίνη είναι ένζυμο που βρίσκεται στον ανανά και είναι ικανό να θεραπεύσει καταστάσεις όπως ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα και άλλες αναπνευστικές διαταραχές. Δρα σαν αντιφλεγμονώδες μειώνοντας το πρήξιμο των πνευμόνων. Ιδανικά 2 κάψουλες  των 5000mcu τρεις φορές την ημέρα με άδειο στομάχι.

Επιλέξτε το ομοιοπαθητικό Allium Cepa. Αν έχετε συμπτώματα αλλεργίας που είναι χειρότερα σε εσωτερικούς χώρους, το βράδυ ή σε ζεστά δωμάτια, έχοντας μάτια κόκκινα που καίνε ή κάψιμο στη μύτη τότε το ομοιοπαθητικό σκεύασμα Allium Cepa μπορεί να είναι καλύτερο για σας. Ξεκινήστε με θεραπεία των 6Χ ή 30Χ. Βάλτε 3 σφαιρίδια κάθε 15 λεπτά κάτω από τη γλώσσα και αφήστε να διαλυθούν για 2 ώρες. Στην συνέχεια 3 σφαιρίδια, 3 φορές την ημέρα.

Ξεπλύνετε τις ρινικές κοιλότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 κούπα καθαρό χλιαρό νερό ανακατεμένο με ¼ κουταλάκι του γλυκού καθαρό αγνό θαλασσινό αλάτι και να πλένετε με αυτό εσωτερικά τις ρινικές κοιλότητες. Με τον καιρό μπορείτε να αυξήσετε το αλάτι σε ½ κουταλάκι του γλυκού και να μειώσετε την θερμοκρασία του νερού. Θέλει λίγη εξάσκηση για κάποιον που το κάνει πρώτη φορά όμως είναι ένας έξοχος τρόπος να καθαρίσετε και να μειώσετε τις βλέννες και τα μικρόβια.

Μειώστε τη ζάχαρη. Η χρήση ζάχαρης δημιουργεί όξινο ΡΗ στον οργανισμό, βοηθώντας στην δημιουργία βλέννας και επιδεινώνοντας τις αλλεργίες.

 

 

Πηγή: Allergy-Proof: Over 60 Drug-Free, All-Natural Ways to Beat Allergies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου