24 Απρ 2013

Διώξτε την Δύσοσμη Αναπνοή με Φυσικό Τρόπο!



Η ανάσα όλων μας έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Το θέμα είναι αν αυτή είναι ουδέτερη ή δύσοσμη! Συνήθως το πρόβλημα ξεκινά από σωματίδια τροφής που παραμένουν στο στόμα μετά από ένα γεύμα και από αυτά τα σωματίδια προκύπτουν βακτήρια. Παρακάτω θα βρείτε πολλούς ενδιαφέροντες τρόπους να απαλλαγείτε από την δύσοσμη αναπνοή και να είστε έτοιμοι για …φίλημα!

Βουρτσίστε, ξύστε, εφαρμόστε οδοντικό νήμα.
Οι οδοντίατροι συνήθως συμβουλεύουν να βουρτσίζετε τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα και τουλάχιστον μια φορά να κάνετε χρήση του οδοντικού νήματος. Όμως όταν αυτό δεν είναι αρκετό για να καταπολεμήσει την δύσοσμη αναπνοή καλό είναι να βουρτσίζετε μετά από κάθε γεύμα. Έτσι δεν μένουν υπολείμματα τροφών στο στόμα, τα οποία θα δημιουργήσουν βακτηρίδια, οπότε καταπολεμάτε το πρόβλημα πριν καν αυτό παρουσιαστεί. Μην ξεχνάτε κάθε φορά που πλένετε τα δόντια σας ότι σε αυτή την ρουτίνα πρέπει να συμπεριλάβετε και την γλώσσα, στην οποία φωλιάζουν επίσης τα βακτηρίδια. Ένα καλό “ξύσιμο” είναι ότι πρέπει και μετά ξέβγαλμα με άφθονο νερό.
Αν είστε κάπου όμως και δεν μπορείτε να πλύνετε τα δόντια σας ένας καλός τρόπος για να διώξετε τα υπολείμματα τροφών από το στόμα σας είναι να μασουλήσετε για λίγο ένα μήλο, λίγο καρότο ή μπαστουνάκια σέλερυ που όλα είναι τραγανά και καθαρίζουν τα δόντια ικανοποιητικά σε περιπτώσεις ανάγκης.
Μήπως νιώθετε τα χείλη σας να κολλάνε? Όταν συμβαίνει αυτό, πολύ εύκολα μπορούν να μείνουν βακτηρίδια ακόμα και στα χείλη και να προκαλέσουν πρόβλημα με την αναπνοή σας. Πίνετε αρκετό νερό μέσα στην ημέρα σας, πλένετε και τα χείλη σας κάθε φορά που πλένετε τα δόντια σας και ενυδατώστε τα με φυσικά έλαια.
Πολλές φορές το πρόβλημα προέρχεται από τις τροφές που καταναλώσαμε και τις μυρωδιές που αναδύονται από το στομάχι. Για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά και τα πικάντικα τρόφιμα που περιέχουν σκόρδο και κρεμμύδι σίγουρα θα σας δημιουργήσουν δύσοσμη αναπνοή.
Σε τέτοιες περιπτώσεις γρήγορες λύσεις είναι η ρίγανη, ο μαϊντανός, και ο βασιλικός που αν μασουλίσετε λίγο θα εξουδετερώσουν την μυρωδιά. Το γαρύφαλλο, το κάρδαμο και η κανέλα έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες και η έντονη μυρωδιά τους θα καλύψει το πρόβλημα. Ο ανανάς περιέχει ένζυμα που βοηθούν στην καλή χώνεψη και διασπούν την οσμή που προκαλούν τα βακτηρίδια.
Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι  τα δόντια και τα ούλα σας είναι υγιή και δεν χρειάζονται οδοντιατρική παρέμβαση.
 
Υγειοφάγος
Photo Credit: Orofacial via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου