10 Απρ 2013

Μήπως Δείχνετε & Νιώθετε Κουρασμένοι?


Πόσες φορές πήγατε στην δουλειά και οι συνάδερφοι σας ρωτούσαν αν είστε καλά ή αν κοιμηθήκατε καλά το προηγούμενο βράδυ? Και η ερώτηση πονούσε γιατί είχατε κοιμηθεί και νιώθατε τόσο ξεκούραστοι. Μήπως έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια ή είστε πρησμένοι? Γιατί να μην φαίνεστε λαμπεροί και να ακτινοβολείτε? Ακολουθούν τρόποι για το πώς θα δείχνετε φρέσκοι και αναζωογονημένοι .

Κατακράτηση υγρών.
Κόψτε το αλάτι! Τα αλατισμένα και αλμυρά φαγητά δημιουργούν πρήξιμο κάτω από τα μάτια και αυτός σας κάνει να φαίνεστε τόσο κουρασμένοι!
Η Λύση?
Η πικραλίδα, ο μαϊντανός, τα σπαράγγια και τα αβοκάντο είναι τροφές πλούσιες σε κάλιο το οποίο αυξάνει την παραγωγή ούρων, μειώνει την κατακράτηση υγρών και την πίεση του αίματος. Ένα ακόμα θετικό είναι πως περιέχουν υψηλά ποσοστά βιταμίνης Β που μειώνει το στρες και σας δίνει ενέργεια.
Ανεπάρκεια βιταμινών
Όταν δεν τρεφόμαστε σωστά ο οργανισμός δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το φόρτο του προγράμματός σας οπότε σας επισκέπτεται η κόπωση!
Η Λύση?
Πάρτε σίδηρο, πρωτεΐνες και βιταμίνες Β τρώγοντας πολλά πράσινα λαχανικά και φρούτα με πολύ βιταμίνη C. Οι βιταμίνες παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην διαχείριση του άγχους. Οπότε αν είναι απαραίτητο πάρτε διατροφικά συμπληρώματα βιταμινών Β, C και σιδήρου για να εξασφαλίσετε τα απαραίτητα συστατικά για την παραγωγή ενέργειας του οργανισμού σας. Είναι αναγκαία και η βιταμίνη Α που θα βρείτε στα καρότα.
Αλλεργίες.
Μια αλλεργία, διατροφική ή άλλη αιτιολογίας, μπορεί να βοηθήσει στην άσχημη όψη των ματιών με μαύρους κύκλους και πρήξιμο. Με το μπούκωμα της μύτης το αίμα δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει πίσω στην καρδιά, και τα μικρά αγγεία κάτω από τα μάτια πιέζονται ιδιαίτερα. Επειδή αυτά τα αγγεία είναι τόσο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος η πίεσή τους αυτή δίνει την όψη των μαύρων κύκλων.
Η Λύση?
Αφαιρέστε από την διατροφή σας την ζάχαρη, τροφές που περιέχουν γλουτένη (άσπρο ψωμί, ζυμαρικά) γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς, σόγια και πατάτες που ευθύνονται για πολλές τροφικές αλλεργίες. Αφαιρώντας από την διατροφή μας τροφές τις οποίες ο οργανισμός δεν μπορεί να επεξεργαστεί του δίνουμε την δυνατότητα να επικεντρωθεί στο να λύσει τα προβλήματά του  (εξαφάνιση αλλεργιών και των συμπτωμάτων τους). Ειδικά η γλουτένη είναι καταστροφική για πολλούς ανθρώπους που πάσχουν από δυσανεξία σε αυτήν και δεν το γνωρίζουν.
Επίσης οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλονται σε όξινο ph στον οργανισμό μας, κατάσταση που μπορεί να στρεσάρει το συκώτι και τα νεφρά με αποτέλεσμα ωχρή όψη και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια. Για να ισορροπήσετε το ph σας δοκιμάστε για πρωινό φράουλες, οι οποίες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην καταπολέμηση της οξειδωτικής βλάβης στο δέρμα.
Αφυδάτωση.
Ένας μεγάλος παράγοντας στην αίσθηση της κόπωσης και στην άσχημη όψη του δέρματος.
Η λύση?
Υδροθεραπεία. Κάντε εναλλαγές ζεστού και κρύου νερού όταν κάνετε ντους, οι οποίες βοηθούν στην ροή του αίματος και στην σύσφιξη του δέρματος. Μην πετάτε τα σακουλάκια από το τσάι. Βάλτε τα στο ψυγείο και μετά το βραδινό σας μπάνιο βάλτε τα στο πρόσωπο 5-10 λεπτά για περισσότερη σύσφιξη. Ή φέτες από αγγουράκι (κλασική συνταγή) ή φέτες από πατάτα που περιέχει το ένζυμο κατεχολάση που μπορεί να μείωση την σκούρα απόχρωση. Η κατανάλωση αλκοόλ να ξέρετε δεν βοηθάει καθόλου, γι’ αυτό πριν την βραδινή σας έξοδο και μετά, πιείτε άφθονο νερό. Και μην ξεχνάτε να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ήμερα.
 
Πηγή: Julie Daniluk Διατροφολόγος
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου