14 Απρ 2013

10 Λόγοι για να Τρώτε Βρώμη!


Οι Σκωτσέζοι έχουν την άσχημη φήμη σχετικά με την τσιγγουνιά τους. Ίσως γι’ αυτό να τρώνε πολύ βρώμη, γιατί είναι φτηνή τροφή και φυτρώνει οπουδήποτε. Όμως τα οφέλη από την προσθήκη της βρώμης στην διατροφή μας είναι πολύ μεγαλύτερα από την οικονομία μόνο.

10 Λόγοι λοιπόν που κάνουν την Βρώμη Σούπερ Τροφή:
1.     Ένα φλιτζάνι βρώμης έχει μόνο 130 θερμίδες. Μένει στο στομάχι περισσότερο και νιώθουμε χορτάτοι  πιο πολλή ώρα. Οπότε λιγότερες λιγούρες.
2.     Παρέχει πολλές φυτικές ίνες και ελάχιστα λιπαρά.
3.     Σταθεροποιεί το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Η υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες και οι σύνθετοι υδατάνθρακες αυτής της πλήρους τροφής, επιβραδύνουν την μετατροπή της σε σάκχαρα. Επίσης τα υψηλά επίπεδα μαγνησίου  βοηθούν το σώμα να κάνει σωστή χρήση της γλυκόζης και σωστή έκκριση ινσουλίνης.
4.     Μειώνει την κακή χοληστερόλη χωρίς να επηρεάζει την καλή χοληστερόλη. Πολλές έρευνες έδειξαν ότι η βήτα-γλυκάνη (πολυσακχαρίτης της βρώμης) έχει ευεργετικά αποτελέσματα στα επίπεδα χοληστερόλης.
5.     Ασφαλής για πολλούς πάσχοντες από δυσανεξία στην γλουτένη ή από κοιλιοκάκη. Η βρώμη δεν περιέχει τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο σιτάρι (γλουτένη). Ωστόσο περιέχει την αβενίνη, πρωτείνη που “ίσως” προκαλεί πρόβλημα σε ανθρώπους με δυσανεξία ή κοιλιοκάκη. Κάντε μια δοκιμή λοιπόν μπορεί να είστε από τους τυχερούς.
6.     Περιέχει λιγνίνες που δρουν προστατευτικά για την καρδιά και ενάντια στον καρκίνο.
7.     Μελέτες έδειξαν μοναδικές αντιοξειδωτικές ουσίες στην βρώμη όπως οι αβενανθραμίδες, οι οποίες επεμβαίνουν στην δράση των ελευθέρων ριζών στην κακή χοληστερόλη, μειώνοντας έτσι τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
8.     Προστατεύει από καρδιακή ανεπάρκεια. Μελέτη του Harvard σε άντρες άνω των 19 ετών, έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν το πρωί ένα μπολ με βρώμη ολικής αλέσεως είχαν 29% χαμηλότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρδιακή ανεπάρκεια.
9.     Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια σε ασθένειες. Η μοναδική β-γλυκάνη κάνει τα ουδετερόφιλα  (κύτταρα μαχητές) να φτάνουν ταχύτερα στο σημείο της λοίμωξης και βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητά τους.
10.    Είναι νόστιμη! Απίθανη τροφή για τα παιδιά! Είτε αλεσμένη είτε σε νιφάδες είναι από τα δημητριακά που έχουν υποστεί την μικρότερη επεξεργασία –θερμαίνονται μόνο για λόγους καλύτερης  διατήρησής. Αυτό μας αρέσει γιατί θέλουμε τροφές όσο γίνεται πιο φυσικές και πιο κοντά στην αρχική τους μορφή.
Απίθανη Σούπερ τροφή για κάθε ηλικία και κάθε ώρα της ημέρας, αλλά σίγουρα το καλύτερο πρωινό!
 
Πηγή: Green means Lean

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου