9 Αυγ 2013

4 Φρούτα για Νεανικό Δέρμα!

Με το πέρασμα του χρόνου το δέρμα χρειάζεται περισσότερο χρόνο για περιποίηση και φροντίδα. Αλλά το να έχει κανείς μια επαγγελματική περιποίηση προσώπου σήμερα δεν είναι και τόσο απλό για πολλούς, από οικονομικής πλευράς.  Γιατί λοιπόν να μην αξιοποιήσετε την γενναιοδωρία της φύσης σε φρούτα και να ανακαλύψετε τα οφέλη που έχουν να προσφέρουν στο δέρμα! Καλύτερα και σίγουρα πιο φυσικά από οποιαδήποτε κρέμα προσώπου ή λοσιόν.
Ξέρετε σίγουρα πόσο ευεργετική είναι η κατανάλωση φρούτων για την γενικότερη υγεία μας αλλά αυτά που ακολουθούν παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος. Φτιάξτε λοιπόν με αυτά μάσκες ομορφιάς, που ειδικά μετά την ταλαιπωρία του ήλιου και της θάλασσας θα σας βοηθήσουν να έχετε δέρμα καλύτερο από ποτέ.
Φράουλα
Η αντιοξειδωτική δύναμη στις φράουλες κρατά το δέρμα νεανικό, αψηφώντας την ηλικία του. Υποστηρίζει τον συνδετικό ιστό, αναπλάθοντας το δέρμα από μέσα. Λιώστε 5-6 φράουλες και ανακατέψτε με 1 κουταλιά γιαούρτι. Απλώστε αυτή την πεντανόστιμη μάσκα στο πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από 20 λεπτά.
Αβοκάντο
Απίστευτα κρεμώδης και πλούσια τα αβοκάντο θα μεταφέρουν εύκολα υγρασία στο δέρμα σας. Ξεφλουδίστε, αφαιρέστε το κουκούτσι και κάντε πουρέ την σάρκα ενός  αβοκάντο. Προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ανακατέψτε και η ενυδατική μάσκα προσώπου είναι έτοιμη. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο και στο λαιμό και  αφήστε για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
  Μπανάνα
Γεμάτη αντιοξειδωτικές ουσίες και βιταμίνες όπως Α,Β και C, μαγνήσιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Έχει την δύναμη να θεραπεύσει το σκασμένο δέρμα, να το ενυδατώσει  και τρέφοντας το να καθυστερήσει τα σημάδια της γήρανσης. Λιώστε μια μπανάνα και ανακατέψτε με λίγο μέλι. Απλώστε σε όλο το πρόσωπο για 15-20 λεπτά και αντισταθείτε στον πειρασμό να το φάτε.
Παπάγια
Πλούσια σε βιταμίνη Α και παπαΐνη προσφέρει άριστα αντιοξειδωτικά οφέλη βοηθώντας το δέρμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες και να ακτινοβολεί. Απλά απλώστε παπάγια που θα έχετε πολτοποιήσει σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και χαλαρώστε για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό που σιγά σιγά θα το κρυώνετε περισσότερο. Μπορείτε να προσθέσετε στον πολτό  για βαθύτερη ενυδάτωση λίγο γάλα ή και μέλι.
 
 
Υγειοφάγος
 
 
Photo Credit: Orofacial via Compfight cc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου